Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Social Bookmarking - OFF PAGE SEO PART 2.0

Το παρών post αφορά την δημιουργία backlinks με την χρήση των Social Bookmarking sites, αν δεν γνωρίζεται τι είναι διαβάστε εδώ: Social Bookmarking.

Όπως έγινε και με το Post για τις Directory Submissions στο Part 2.0 θα μιλήσουμε γενικά για το social bookmarking και στο PART 2.1 θα αναλύσουμε διάφορες μεθόδους και προγράμματα που μπορείτε να χρησιμοποιείται για να αυτοματοποιήσετε την διαδικασία.

Έχω ακούσει από πολλούς ότι η χρήση του Social Bookmarking ως τεχνική SEO (Link Building) θεωρείτε Grey-hat ή ακόμα και Black-hat τεχνική. Θα διαφωνήσω με την συγκεκριμένη άποψη, γιατί πιστεύω πως το social bookmarking αν χρησιμοποιείται σωστά μπορεί να αποφέρει πολύ καλά αποτελέσματα και για τον WebMaster αλλά και για τον τελικό χρήστη γιατί δεν βοηθάει μόνο στην κατάταξη της ιστοσελίδας σας από τις μηχανές αναζήτησης αλλά και στην δημιουργία ενός "δρόμου" εισερχομένων επισκεπτών προς την ιστοσελίδα σας που βρίσκουν ενδιαφέρων το περιεχόμενο της.

4 Σημεία κλειδιά που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας πριν την υποβολή των συνδέσμων σας σε Social Bookmarking Sites

  • Τίτλος: O τίτλος του σελιδοδείκτη σας είναι ουσιαστικά το σημαντικότερο κομμάτι του social bookmarking. Ο τίτλος είναι το κύριο στοιχεία που θα κρίνει αν θα μπουν επισκέπτες στην ιστοσελίδας . Πρέπει να περιέχει το keyword για το οποίο προσπαθείτε να αυξήσετε τα rankings, να τραβάει το μάτι του αναγνώστη, να είναι μοναδικός και περιγραφικός έτσι ώστε να ωθήσει τον επισκέπτη του social bookmarking site να του κάνει Click
  • Λέξεις κλειδιά - Tags: Τα tag που θα επιλέξετε για τον σύνδεσμο σας καθώς και η κατηγορία που θα διαλέξετε είναι επίσης υψίστης σημασίας και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το υποτιμήσετε. Αυτό συμβαίνει διότι με την επιλογή των κατάλληλων tags και category, βοηθάει την ιστοσελίδα σας να εμφανιστεί και να διαβαστεί από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο της ιστοσελίδας και το θεωρούν ενδιαφέρων.
  • Περιγραφή: Η περιγραφή θα πρέπει να είναι λιτή και περιεκτική και να εκφράζει χωρίς πολλά πολλά το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας. Θα πρέπει να αναφέρεται τι ακριβώς πρέπει να περιμένει ο υποψήφιος επισκέπτης της ιστοσελίδας σας από το click που θα κάνει!
  • Χρονική στιγμή της καταχώρησης: Τα παραπάνω είναι λίγο πολύ γνωστά στους περισσότερους webmasters, όμως πολλοί αγνοούν τελείως τον παράγοντα χρόνο. Ο παράγοντας του χρόνου της καταχώρησης είναι υψίστης σημασίας γιατί τα social bookmarks καταχωρούνται σε πραγματικό χρόνο όποτε είναι σημαντικό να διαλέξετε την χρονική στιγμή κατά την οποία το Social Bookmarking Site έχει τον μέγιστο αριθμό των επισκεπτών του. Για να βρείτε την κατάλληλη στιγμή, πρέπει να λάβετε υπόψιν και την ζώνη ώρας της ιστοσελίδας στην οποία θα κάνετε την καταχώρηση. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή για την εύρεση της κατάλληλης χρονικής στιγμής, αλλά κάνοντας πειραματισμούς και δοκιμάζοντας διάφορες χρονικές στιγμές είμαι σίγουρος πως θα βρείτε ποια είναι η κατάλληλη για την κάθε ιστοσελίδα.

Στο επόμενο μας άρθρο θα μιλήσουμε για το πως να αυτοματοποιείτε το Social Bookmarking χωρίς όμως να καταργείτε τους παραπάνω απλούς κανόνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.