Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Directory Submissions - OFF PAGE SEO PART1

Μέσω του παρών blog θα αρχίσω να αναλύω κάποιες τεχνικές SEO , ξεκινώντας με τις πιο γνωστές και διαδεδομένες καταλήγοντας σε αυτές που αποτελούν "κοινά μυστικά" στις τάξεις των internet marketers. Σήμερα θα αναλύσουμε για την καταχώρηση σε web directories, αλλά και στο τέλος του post θα βρείτε μια λίστα με όλα τα ελληνικά web directories!


Η καταχώρηση των ιστοσελίδων σε web directories , είναι από τις παλιότερες και πιο χρησιμοποιημένες μεθόδους για την Προώθηση Ιστοσελίδων.

Τι ονομάζουμε web directories ?


Οι web directories είναι ιστότοποι οι ιστοσελίδες κατηγοριοποιούνται αναλόγως τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιούνται, έτσι ώστε αυτές να αναγνωρίζονται εύκολα από τις αράχνες των μηχανών αναζήτησης, καθώς και από τους ανθρώπινους επισκέπτες. Τέτοιοι ιστότοποι είναι από τους αγαπημένους προορισμούς, των μηχανών αναζήτησης, και τα επισκέπτονται συχνά.

Ποια η χρησιμότητα τους σε έναν webmaster


Καταχωρώντας την ιστοσελίδα σου σε μία web directory έχεις δύο βασικά κέρδη:


  • Δημιουργείτε ουσιαστικά ένα διάδρομο έλευσης επισκεπτών, από άτομα που θα δουν την καταχώρηση της ιστοσελίδα σας και θα την επισκεφθούν

  • Κερδίζετε ένα one-way-backlink, συνήθως χωρίς να χρειαστεί να πληρώστε απολύτως τίποτα( υπάρχουν και με πληρωμή και χωρίς) . Το οποίο μπορεί να έχει το Anchor Text που εσείς επιθυμείτε. Ενώ συνήθως οι web directories έχουν μεγάλο PR κάτι που βοηθάει πολύ στο SEO



Αρκετά σας κούρασα με τις βαρετές λεπτομέρειες, στο παρακάτω link μπορείτε να κατεβάσετε μια πλήρη λίστα με σχεδόν όλα τα greek web directories:

Greek Web Directories

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.